Literatuur die aansluit bij deze werkconferentie

De theoretische achtergrond van onze werkconferentie vindt zijn oorsprong in de psychoanalytische theorie en methodiek, in combinatie met systeemanalyse.

Heb je interesse in onze werkconferentie Leiderschap, Contact & Conflict / Werken onder de Oppervlakte, dan is onderstaande literatuur wellicht voor jou interessant.

Download hier het pdf artikel ‘De primaire taak en de basic assumption’. Dit artikel geeft je informatie over de methodiek en basismechanismen die in een groep spelen.

Download hier het pdf artikel van Gerard van Reekum ‘Rolanalyse’. Dit artikel geeft je informatie over het concept Rol en hoe je een dieper begrip kan krijgen over hoe mensen rollen opnemen in organisaties.

Download hier het pdf artikel van Sheila Ramsay ‘After the conference is over’. Dit Engelse artikel vertelt wat de schrijfster gehad heeft aan haar eerste groepsdynamische werkconferentie waar ze aan deel nam. Hoe zij bewust werd van veel nieuwe aspecten van het leven in een organisatie die voordien voor haar onzichtbaar waren.

Download hier het toegepaste pdf artikel van Joost Levy dat geschreven is o.a. op basis van de werkconcepten die in groepsdynamische werkconferenties worden gehanteerd. Het artikel gaat over ‘toxische rollen in organisaties’